2007年8月24日 星期五

新城市五間新力軍 (1)



一 向 人 流 極 多 的 沙 田 新 城 市 廣 場 , 地 下 部 份 最 近 完 成 新 裝 , 五 間 食 肆 同 時 開 張 , 每 逢 開 飯 時 間 , 總 見 大 批 食 客 左 踱 右 踱 , 望 望 餐 牌 又 望 望 餐 廳 環 境 , 都 唔 知 點 揀 好 。 OpenRice一 眾 識 飲 識 食 的 網 民 , 趁 新 店 開 業 已 率 先 踩 場 , 食 飯 前 先 睇 睇 佢 哋 中 肯 的 意 見 , 就 唔 怕 揀 錯 開 飯 地 點 啦 !
Parkview


打 正 旗 號 做 有 機 飲 食 , 肉 類 都 是 低 脂 無 激 素 的 雞 、 牛 、 豬 , 標 榜 少 鹽 少 油 , 菜 式 以 蒸 、 烚 為 主 。
網 上 食 家 評 語 節 錄 :
麵 包 儀 ─ ─ 忌 廉 餐 湯 好 飲 , 豬 扒 煎 得 香 , 意 粉 爽 口 , 餐 飲 可 揀 飲 橙 汁 , 抵 !
Guatzi─ ─ 食 物 味 道 一 般 , 服 務 麻 麻 。
CC─ ─ 食 物 OK, 但 比 較 貴 。

總 括 評 語 : 味 道 可 以 但 價 錢 偏 貴 。

地 址 : 沙 田 新 城 市 廣 場 一 期 地 下 117號 舖
電 話 : 2699 0428
菜 式 : 西 餐
營 業 時 間 : 11am至 11pm
喜客比薩 Shakey’s Pizza


美國連鎖老牌薄餅店,全球分店多達400間,今年終於登陸香港。以手打厚批為賣點,薄餅以香脆見稱。


網上食家評語節錄:
Rejean──味道不錯,但份量勁少。
一間垃圾──食物及服務皆不堪,藍莓汁只是杯「有色的水」,「6寸是日pizza」只得菠蘿及火腿作配料,無款色選擇,不如花$50食個百佳pizza仲好!
cigarman401──Pizza批底薄,味道特別好,有外國Pizza的味道。Mojo薯餅好好味,但服務水準有待改善。
壁虎文──Mojo薯片好食到難以形容,一定要試。Pizza批底又薄又脆,甜品甜而不漏!
tgf3001──Mojo脆薯勁好味,King Lobster Pizza及意粉三重奏具水準而且超值,值得一試再試。
胃食Yan──食物好味,但態度不佳。
為食boy──Pizza及薯片都唔好吃,好失望。
過路人──水準一般,帶位勁差。

總括評語:主打Pizza味道好,Mojo薯片有驚喜,但食物份量少,服務質素有待改善。

地址:沙田新城市廣場一期地下121號舖
電話:2608 0889
菜式:美國菜
營業時間:11:30am至11pm


沒有留言:

張貼留言

**謝謝到訪及留言** cici會盡快閱讀及回覆大家嘅留言 :) 如果想以電郵收到留言回覆, 請按留言方框下的{通知我}.